Reseptilääkkeet

Meillä modernissa ja uusiutuvassa Oulun Keskus Apteekissa henkilökunta palvelee asiakkaita nopeasti ja ystävällisesti - asiakasta kuunnellen ja häntä henkilökohtaisesti neuvoen. Astman, diabeteksen ja sydäntautien hoitoon erikoistuneet farmaseuttimme tukevat asiakkaita heidän lääkehoitojensa kanssa.

Lääkevaihto

Voimme vaihtaa reseptilääkkeen apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas kiellä vaihtoa. Jos asiakas haluaa kieltää lääkevaihdon, hän joutuu itse maksamaan viitehinnan ja ostamansa lääkkeen hinnan erotuksen. Kysy tarkempia ohjeita apteekista.

Vaihtokelpoisten lääkkeiden hintoja voi vertailla Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelussa
 

Lääkkeiden yhteis- ja haittavaikutusten tarkistaminen

Käytössämme on Procuro- interaktio-ohjelmisto, jonka avulla tarkistamme asiakaskohtaisesti lääkkeiden yhteensopivuuden ja mahdolliset haitalliset yhteisvaikutukset.
 

Kelakorvaus

Asiakas saa kelakorvauksen ostamistaan kela-korvattavista lääkkeistä, perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista suoraan apteekista esittämällä kela-kortin tai henkilökortin. Samalla kertaa ostetuista lääkkeistä korvataan enintään 3 kuukauden lääkkeet.

Lääkekaton (572€ / vuosi, vuonna 2019) täyttymisen jälkeen asiakas maksaa omavastuuta vain 2,50 euroa kelakorvattavaa lääkettä kohti.
 

Reseptin uusiminen

Reseptien uusiminen on mahdollista apteekissamme. Sähköisten reseptien uusimispyynnön lähettäminen vaatii henkilökohtaisen käynnin apteekissa tai reseptin haltijan kirjallisen suostumuksen asiamiehen hoitaessa asiaa.
 

Kysy lisää henkilökunnaltamme!